Hier je titel

Dagindeling


Een dag in Clara’s Hofke is goed gevuld! Hoe ziet zo’n dagje eruit?

De deuren gaan open. Alle kindjes zijn welkom in de polyvalente zaal.
07u00
De activiteiten in de eigen leefgroep beginnen. Kindjes kunnen nog altijd gebracht worden. De dag kan beginnen!
08u00
Onthaalmoment: tijd voor boekjes en liedjes! Kindjes en kindbegeleidsters zitten samen op de mat en genieten van dit leuke moment. Nadien mogen de kleine spruiten zich uitleven en bieden we activiteiten en vrij spel aan op basis van onze observaties (inspelen op interesses)
09u00
Onze kindjes genieten van een tasje lekkere soep
10u00
Etenstijd! We genieten van een gezonde en seizoensgebonden maaltijd en drinken wat water. Onze peuters wassen hierna zelf hun handjes en mondje
11u00
Na het middagmaal zijn de peuters toe aan wat rust. Elk kind heeft een eigen bedje. Ze slapen zolang ze er zelf nood aan hebben. Kinderen die behoefte hebben aan een dutje in de voor- of namiddag kan natuurlijk ook. we volgen hierin het ritme van het kind
12u00
Na het middagdutje kunnen de kindjes opnieuw naar hartenlust spelen. Bij goed weer trekken ze naar buiten.
14u00
Boterhammen en fruitpap/stukjes fruit staan klaar. Smullen maar! De kindjes kunnen terug spelen tot mama of papa hen komt ophalen.
15u00
De nog aanwezige kindjes verzamelen in de polyvalente zaal.
17u30
De dag in Clara’s Hofke zit erop. Tot morgen!
18u30

Hier je titel

Deze dagindeling geldt vooral voor de peuters, zij hebben baat bij een duidelijke structuur. De baby’s hebben een eigen ritme. Zij krijgen hun voeding afhankelijk van het moment van de laatste fles thuis. De baby’s slapen als ze moe zijn en net zolang als ze willen. Uiteraard maken wij je kindje niet wakker voor de maaltijd als het nog lekker slaapt, dan houden we het eten liever opzij. We respecteren zoveel mogelijk het ritme van je kind!


Ervaar zelf de sfeer tijdens een bezoek. Altijd welkom! En ga zeker alvast eens een kijkje nemen op onze virtuele rondleiding!