Veelgestelde vragen

We begrijpen dat ouders heel wat vragen hebben. Ons team staat echter altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden.
Misschien helpen alvast deze infootjes …

Wanneer inschrijven?

Het is belangrijk om tijdig de opvang te regelen. Aanmelden kun je best via de link inschrijven op onze website. Dit kan uiteraard ook ter plaatse met een bezoekje of via mail naar info@clarashofke.be of telefoon (014 / 67 85 80). Indien er plaats is, bevestigen we dit via platform Opvang.Vlaanderen of per mail. Na het invullen van het inschrijvingsformulier en de betaling van het inschrijvingsgeld, ben je zeker van een plaats voor je kindje. 

Wat moet ik meebrengen voor de start in Clara’s Hofke?

 • 1 fopspeen
 • 1 knuffeltje (met bijhorende toestemming om ermee te slapen)
 • Eventueel flesjes met moedermelk
 • Eventueel flesjes met water en bijhorende dosis melkpoeder
   in afgesloten potje
 • Eventueel voorgeschreven zalf of medicatie
 • Eventueel medisch attest van allergie
 • Officieel attest inkomenstarief Kind & Gezin (dagprijs) -> aan te vragen via mijn Kind en Gezin
 • Reservekleedjes
 • Ingevulde formulieren die je bij de kennismaking en inschrijving krijgt
 • 20€ waarborg per toegangsbadge (max. 2 per gezin)

Wat met borstvoeding?

We dragen borstvoeding hoog in het vaandel. Je kunt je kindje komen aanleggen in Clara’s Hofke indien het haalbaar is qua afstand of tijd. Is dit niet het geval, dan kun je ons de afgekolfde moedermelk bezorgen die wij deskundig opwarmen.

Wat met speciale voeding?

Moet je kindje een dieet volgen of allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen, geen probleem. We vragen dan wel een attest van je arts met vermelding van dieet en allergieën. Dit wordt dan nauwgezet opgevolgd door de diëtiste van onze leverancier en door onze medewerkers en we voorzien dan een aangepast menu. Zonder attest kunnen we hieraan helaas niet tegemoet komen.


Wij voorzien ook halal maaltijden. Indien u dit wenst kan u dit bij de inschrijving melden.


Hoe verloopt de samenwerking met de ouders?

Wij hechten veel belang aan een goede band met u als ouder. Om wederzijdse verwachtingen goed te kunnen afstemmen, organiseren we verschillende wenmomenten waar we graag alles stapsgewijs met u overlopen.

We zorgen voor een goede briefing van het dagverloop en vorderingen van uw kindje en zorgen voor een dagelijkse verslagje zowel mondeling als schriftelijk.

Na een 3 maanden stemmen we graag even af hoe alles nu loopt en waar we al dan niet nog in kunnen bijsturen.

Daarnaast organiseren we tal van momenten waarbij er een gezellig samen zijn is met andere ouders, organiseren we infomomenten en opendeurdagen.

Heb je vragen bij de opvoeding of verzorging van je kindje? Laat het ons weten! Een goed gesprek kan de nodige steun en antwoorden geven.

Op jaarbasis organiseren we een tevredenheidsmeting voor ouders waar we graag met de verkregen feedback aan de slag gaan.

Wennen

Je kan vooraf samen met je kind komen wennen in de kinderopvang. Zo kan je kind in jouw bijzijn de opvang leren kennen. De begeleidster kan jou, je kind en jullie gewoonten (slapen, eten, spelen, …) leren kennen, zodat er later rekening mee kan worden gehouden.

Wist je dat …

… je een toekomstig broertje of zusje best zo snel mogelijk inschrijft? Zo kunnen we ervoor zorgen dat broertjes en zusjes in dezelfde leefgroep verblijven.

Hier je titel

… de leefgroepen geschakeld zijn? Daardoor zie je altijd dezelfde gezichten. ’s Morgens voor 08u00 en ’s avonds na 17u30 is er 1 kindbegeleidster aanwezig voor 2 leefgroepen?

Hier je titel

… je elke dag digitaal een verslagje ontvangt met het dagverloop van je kindje zodat je als ouder op de hoogte blijft van wat je hartendief uitspookt in de opvang?

Hier je titel

… wij via ziko-vo je kindje op regelmatige basis observeren? Dit is een observatiesysteem waarbij we je kleine spruit elke 6 maanden observeren. Dit wordt telkens met jou als ouder overlopen.

Hier je titel

… ons menu gevarieerd en seizoensgebonden is? Zoveel mogelijk verschillende groenten, vlees en vis komen op het bordje, zodat je kindje alles leert eten!

Hier je titel

… de peuters om 15u00 eerst fruit eten en daarna boterhammen?

Hier je titel

… de tevredenheid van ouders een belangrijke kwaliteitsmeter is voor ons? Daarom polsen we op vaste momenten via een evaluatieformulier naar je mening.

Hier je titel

… wij elk jaar een evacuatieoefening houden in samenwerking met de brandweer van Arendonk?

Hier je titel

… je alle dubbele deuren in de inkomhal kunt openen met een druk op de witte schakelaar?

Hier je titel

… Clara’s Hofke de kindbegeleidsters professioneel ondersteunt met teamvergaderingen en extra vorming?